Projekt není jen o NORDIC WALKING, ale také iniciativa příznivců zdravého a aktivního životního stylu pohybových, rekondičních, poznávacích, zážitkových,kulturních, společenských, aktivitách a programů s tím spojených.

Tour Toulavé klacky jsou setkání v různých oblastech ČR, spojené s propagací, výukou NW od A-Z. Určené pro širokou veřejnost, začátečníky, mírně pokročilé, pokročilé až po sportovně a výkonnostně zaměřené. NOVINKOU JE  – POWER NORDIC WALKING, kterého je Janek průkopníkem v České republice.

Součástí akcí jsou nejen praktické výukové metody, vychytávky, konzultace, hry, netradičnosti, ale i Jankova BESEDA ZA CHŮZE – o tom, jak malý moravák dobývá svět. Prostě informace o Nordic Walking, co se nikde jinde nedozvíte!!

VÝTĚŽEK Z „TOULAVEK“ je věnován organizaci NORDIC WALKING CHALLENGE se zaměřením zapojit do mladého a dynamického sportu Nordic Walking,  komunitu nevidomých v integraci s širokou veřejností a podpořit tak sportování nevidomých a slabozrakých a zároveň podpořit Nadační fond Českého rozhlasu – Světluška.

O víkendu 9.-10.9.2017 se stane Bílá dalším místem setkání v rámci tour Toulavé klacky !!!